Paistettu lohi

Paista voissa, margariinissa tai öljyssä tai voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Varmista, että rasva on kuumaa, ennen kuin laitat kalan pannulle. Ruokarasvan pitää olla loppuun kuohunut ja väriltään ruskehtavaa. Älä täytä pannua liikaa.
Leivitys
Leivitetty kala saa kauniin pintakerroksen ja leivitys antaa makua kalallekin. Filee, leikkeet, perhosleikkeet ja kokonaiset pikkukalat sopivat erinomaisesti leivitettäviksi. Käännä kalaa vehnäjauhossa tai vehnäjauho-korppujauhoseoksessa, johon on lisätty hieman suolaa ja pippuria. Voit käännellä kalaa myös erilaisissa mausteseoksissa, esim. miedossa karrijauheessa tai basilikasilpussa. Vehnäjauhon voi vaihtaa polentaryyneihin, seesaminsiemeniin, mantelirouheeseen, kookoshiutaleisiin tai maissitärkkelykseen. Kaksoisleivitettäessä kalaa käännetään ensin vehnäjauhossa, sen jälkeen vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Molemmin puolin paistaminen
Laita kala pannulle, paista keskilämmöllä. Paista kala kokonaan valmiiksi toiselta puolelta ennen kuin käännät sitä. Malta! Kala on valmis, kun se on paistunut kullanruskeaksi molemmin puolin. Suuria paloja voi jälkipaistaa miedoimmalla lämmöllä.
Toiselta puolelta paistaminen
Valitse ruodoton, nahallinen fileepala. Puhdista ja kuivaa nahkapuoli. Ripottele suolaa ja mausteita lihapuolelle. Anna voin ruskistua tai öljyn kuumentua kunnolla, ennen kuin laitat kalan pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kala kypsäksi, mieluusti kannen alla. Tällä tavalla paistettu kala on hyvin mehevää.


Edelliselle sivulle! Etusivulle!