Vokattu lohi

Vokkaaminen on helppo ja hauska tapa valmistaa lohta. Vokin perusajatus on, että ruokaa kypsennetään vain hetki korkeassa lämpötilassa. Puhdista ja paloittele kaikki ainekset ennen kuin aloitat kypsennyksen. Ruodoton filee sopii erinomaisesti (myydään käytännöllisinä pakastepaloina). Leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna hieman öljyä vokissa tai paistinpannussa. Tästä eteenpäin kaikki sujuu nopeasti. Sekoita kaikki ainekset kuumassa vokissa koko ajan hämmentäen. Vokkaus on hyvä kalan ja äyriäisten valmistustapa.

Grillattu lohi

Grillattu lohi on taivaallisen hyvää – ja yhtä helppotekoista kuin hyvää. Sytytä grilli, hiilloksen tulee olla kuuma. Puhdista ja öljyä grilliritilä. Sivele lohi öljyllä tai voisulalla, niin se saa kauniin värin, eikä tartu ritilään. Älä grillaa liian kauan, muuten lohi kuivuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Grillausmarinadi

grillatusta lohesta tulee erityisen mehevää ja herkullista, jos se saa maustua marinadissa ennen grillausta. Voit ostaa valmiin marinadin kaupasta tai valmistaa sen itse.
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 limetin mehu
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl inkivääriä
2 rkl sokeria
1 tuore timjaminoksa

Tee näin
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sujauta lohi muovipussiin maustumaan marinadissa. Marinoi n. 30 minuuttia. Kääntele välillä. Grillaa lohi välillä kääntäen. Mausta suolalla.


Edelliselle sivulle! Etusivulle!