Vappubrunssi

Brunssi tarkoittaa aamiaisen ja lounaan yhdistelmää (breakfast+lunch=brunch), joka useimmiten nautitaan kiireettömästi sunnuntai- tai pyhäaamupäivällä. Se voi myös jatkua iltapäivän puolelle.

Brunssille varataan perinteisesti monenlaista tarjottavaa puuroista paistokseen, sillistä makkaroihin, erilaisia leipiä ja leipomuksia sekä tietysti jotain kuohuvaa juomaa. Vappupäivään brunssi sopii erinomaisesti. Aterian voi säiden salliessa koota vaikka eväskoriin ja kattaa ulos.

Kuohuva juoma tai piiitkä lasi boolia nautitaan ensimmäiseksi. Ruokailu aloitetaan salaatilla, leikkeleillä ja keitetyillä perunoilla. Vastapaistetut voisarvet maistuvat jokaiselle, taikinan voi ostaa valmiina. Munaruuat kuuluvat brunssiin: esim. munakokkeli tai täytetyt munanpuolikkaat
Pääruokana voi olla esim. lämmin broilerruoka riisillä, lisäkkeinä vihanneksia ja salaattia. Jälkiruoaksi vaikka kahvia marenkien kera...

Hienostunut vappubrunssi voisi pitää sisällään esimerkiksi muikun- tai siianmätiä hienonnetun sipulin, smetanan ja ruisleivän kera, tomaatti-anjovismunakasta, paistettuja bratwursteja, (kylmä)savulihaa, etikkasäilykkeitä, voisarvia, paahtoleipää ja hilloja sekä tuoreita sämpylöitä hyviä juustoja, hedelmiä ja makeita leivonnaisia. Juomina teetä, kahvia, tuoremehua sekä kuohuviiniä tai siideriä. Lisäksi varataan runsaasti aikaa ja hyvää seuraa!

Saarioinen suositteli nettisivuillaan www.saarioinen.fi seuraavaa:
Brunssilla tarjotaan kaikenlaista hyvää ja nopeasti valmistettavaa syötävää, esim.
- paahtoleipää, croissanteja ja Saarioisten appelsiinimarmeladia
- pieniä ruisleipiä, Saarioisten punajuurisalaattia ja kultakalkkunaa
- munakokkelia, paistettuja tomaatteja ja Saarioisten karjalanpiirakoita, nakkeja ja herkkupyöryköitä
- Saarioisten riisipuuroa ja vadelmia
- maustamatonta jogurttia ja Saarioisten mansikka- tai kuningatarhilloa
- hedelmiä ja itse tehtyjä tai valmiina ostettuja leivonnaisia

Juomaksi hyvää kahvia, teetä ja tuoremehua. Brunssilla voi tarjota myös lasin kuohuviiniä. Voit kutsua isommankin joukon ystäviä tai sukulaisia brunssille rennosti nyyttikestiperiaatteella.


Edelliselle sivulle! Etusivulle!