Munakas - mainio pikaruoka

Muutamasta munasta, ripauksesta suolaa ja pippuria valmistuu hetkessä maittava munakas aamupalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi.
Munakkaan eli omeletin paistaminen sujuu käden käänteessä, joten se on ihanteellinen pikaruoka. Munia ja mausteita löytyy yleensä kotoa ja täyttisiin voi käyttää melkein mitä tahansa kaapissa sattuu olemaan. Mainioita munakkaan täytteitä ovat esimerkiksi sienet, kinkkusuikaleet, katkaravut, juusto, tomaatti, pestokastike, peruna tai vaikkapa silli.
Yhdelle tai kahdelle hengelle munakas on helpointa tehdä paistinpannulla. Isommalle joukolle munakas valmistuu näppärästi pellillä uunissa.
Ennen kuin ryhtyy paistamaan munakasta, kannattaa ensin valmistella täytteen ainekset, jotta munakas ei joudu odottamaan pannulla ja kuivu. Myös ruokailijat on hyvä kutsua hyvissä ajoin pöytään, sillä munakas on parhainmillaan juuri pannulta lautaselle nostettuna.

Munakkaan perusohje
(1 munakas)

3 munaa
3 rkl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
voita tai margariinia paistamiseen

Riko munat kulhoon, vatkaa joukoon vesi tai kerma, ripaus suolaa ja valkopippuria. Sulata nokare rasvaa pannussa ja kaada munakasseos pannuun. Vedä puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan ja kallistele pannua välillä, jotta löysä munakasseos valuu reunoille. Jos täytät munakkaan levitä täyte hyytyneen, mutta pinnaltaan kosteahkon munakkaan päälle. Anna täytteiden lämmetä hetki. Liu'uta munakas nopeasti lämmitetylle lautaselle. Tarjoa heti.

Ohjeet: K-koekeittiö
Tuula Korkalainen


Edelliselle sivulle! Etusivulle!