Wieninleike

4 annosta

500 g porsaan ulkofileetä tai vasikan sisäpaistia
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
0,5-1 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
30 g voita tai margariinia
30 g ruokaöljyä
Viimeistelyyn:
4 sitruunaviipaletta
2 rkl persiljasilppua
4 anjovisfileetä
kaprista

Leikkaa liha poikkisyin neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit muovikalvon välissä ohueksi. Ota kolme syvää lautasta esille. Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri yhdellä lautasella. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle ja riko kananmuna kolmannelle lautaselle ja vispaa rakenne rikki.

Leivitä pihvit sitä mukaa kun paistat niitä. Pyöräytä pihvi ensin vehnäjauho-mausteseoksessa, kastele sen jälkeen kananmunassa ja pyöräytä vielä kerran korppujauhoissa.

Kuumenna voi tai margariini ja öljy paistinpannussa, anna hiukan ruskistua. Paista leikkeet, yksi tai kaksi kerrallaan, molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Imeytä pannuun jäänyt rasva esim. talouspaperiin, pese pannu ja paista jäljellä olevat leikkeet samoin. Pane paistetut leikkeet uunivuokaan ja 175 asteiseen uuniin odottamaan kunnes loputkin pihvit ovat valmiit. Älä peitä leikkeitä.

Viimeistele leikkeet persiljasilppuun kastetulla sitruunaviipaleella, anjovisfileellä ja kapriksella. Tämä tapa on tullut Suomeen Amerikasta. Vanhaan wieniläiseen tapaan leikkeen päällä oli vain sitruunanlohko ja persiljanoksa. Nauti perunamuusin ja pariloitujen tomaattien kanssa.

Lähde: www.finfood.fi/keittokirja


Edelliselle sivulle! Etusivulle!